Dňa 25. 10. 2023 sa v spolupráci Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univezity v Bratislave a profesijného združenia itSMF Slovensko (https://www.itsmf.sk/) konalo stretnutie určené najmä pre študentov druhého stupňa štúdia študijného programu Informačný manažment.

Veľkým lákadlom, okrem chutných raňajok, boli aj pozvaní hostia. Témou stretnutia bolo zdieľanie skúseností s implementovaním agilného prístupu v spoločnostiach, ako je Slovenská sporiteľňa či ESET.

Stretnutie otvoril pán dekan FHI, prof. Mgr. Erik Šoltés, PhD., ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol aktuálnosť témy a podporil myšlienku šírenia dobrej praxe prostredníctvom návštev zástupcov firiem na pôde EU v Bratislave a priblíženie aktuálnej situácie študentom, ktorých o pár mesiacov čaká nástup do praxe.

Následne, krátkym príhovorom, predstavil združenie itSMF Slovensko jeho predseda, pán Igor Dimitrovič, ktorý priblížil študentom poslanie združenia a predstavil aktivity, ktoré realizuje združenie.

Potom už nasledovali prezentácie pozvaných hostí, ktorými boli:

  • Pán Juraj Tlstý zo Slovenskej sporiteľne s témou (Nielen) digitálna transformácia Slovenskej sporiteľne, ktorý v prezentácií priblížil, prečo sa najväčšia banka na Slovensku musela transformovať, to, ako sa z banky stáva IT firma a ako hľadali medzi sebou porozumenie dva svety – svet biznisu a IT.
  • Pani Zuzana Rajczyová zo spoločnosti ESET v téme Agilná transformácia IT oddelenia v spoločnosti ESET priblížila využívanie agilných metodík aj pre nevývojárske prostredie v spoločnosti, taktiež potrebu, prečo a aké výzvy a výhody im takáto zmena priniesla.
  • Pán Pavol Holbík veľmi zaujímavým spôsobom priniesol v prednáške KANBAN – využitie v prostredí služieb pohľad na to, ako sa dá táto metodika aplikovať nielen na prostredie spoločností, ale aj na bežné životné situácie, na každého jednotlivca.

Výsledkom 3-hodinového stretnutia bolo veľa pozitívnych ohlasov od študentov, ktoré v závere môžeme vyjadriť citovaním jedného zo zúčastnených: „Možnosť vypočuť si "hotových" ľudí z praxe, ich príbehy, odporúčania, či patálie nie je možné hodnotiť inak ako pozitívne. Samozrejme raňajky boli taktiež lákadlom, v tomto prípade však hodnota prednášok prevyšovala chuť raňajok :) Ďakujem.