Milé kolegyne, milí kolegovia,

v mene predsedníčky fakultného združenia, doc. Ing. Márii Vojtkovej, PhD. - Slovenská spoločnosť pre hospodársku informatiku, Vám dávam do pozornosti možnosť poukázania 2 % zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 nášmu fakultnému združeniu.

Svojou voľbou poukázať 2% Vašich daní v prospech SSHI prispejete k tomu, aby spoločnosť mala v budúcom roku dostatok zdrojov na financovanie aktivít, ktoré sú cielené predovšetkým v prospech študentov a zamestnancov Fakulty hospodárskej informatiky EU v Bratislave. S Vašou pomocou budeme môcť finančne oceniť študentov dosahujúcich vynikajúce výsledky. Vaše peniaze pomôžu obnoviť a rozšíriť informačné technológie používané v pedagogickom procese fakulty. Našou snahou bude prispieť jednotlivým pracoviskám fakulty na organizovanie odborných a vedeckých podujatí. 

Základné informácie o Slovenskej spoločnosti pre hospodársku informatiku:

  • obchodné meno: Slovenská spoločnosť pre hospodársku informatiku
  • právna forma: občianske združenie
  • sídlo: Dolnozemská cesta 1, 852 35 Bratislava
  • identifikačné číslo: 36069485

Postup, ako možno 2% Vami zaplatenej dane poukázať občianskemu združeniu SSHI:

  • V prípade, ak vám bude vykonávať ročné zúčtovanie preddavkov za rok 2023 váš zamestnávateľ, stačí vyplniť a podpísať Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (tlačivo nájdete tu: https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eFormVzor/DP/form.527.html ). K vyhláseniu je potrebné priložiť Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré vám po vykonaní ročného zúčtovania preddavkov za rok 2023 vystaví mzdová účtovníčka, ak si o to požiadate v rámci Žiadosti o ročné zúčtovanie. Oba doklady (vyhlásenie aj potvrdenie) je potrebné zaslať na príslušný daňový úrad podľa miesta trvalého bydliska do 30. apríla 2024. 
  • V prípade, ak si budete sami podávať daňové priznanie za rok 2023 (či už typ A alebo typ B), je Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby súčasťou tlačiva Daňového priznania, kde je potrebné uviesť údaje o prijímateľovi.
  • V prípade právnickej osoby je Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov právnickej osoby súčasťou tlačiva Daňového priznania, kde je potrebné uviesť údaje o prijímateľovi. 

Za vašu podporu vám ďakujeme.