Študenti zo študijného programu Data science v ekonómii na 2. stupni štúdia na Fakulte hospodárskej informatiky EU v Bratislave zvíťazili v celosvetovej súťaži SAS Curiosity Cup 2024, v ktorej si 107 tímov z 19 krajín sveta zmeralo sily v analytických zručnostiach z oblasti data science.

Pod odborným vedením doc. RNDr. Viery Labudovej, PhD. sa tím Data Detectives v zložení:

  • Lenka Astalošová,
  • Daniel Čulák,
  • Andrej Grilus,
  • Michaela Ilavská

najskôr prebojoval medzi 15 najlepších tímov a postúpil do 2. kola. V 2. kole 15 porotcov hodnotilo videoprezentácie postupujúcich tímov. Na základe preukázaných znalostí, vizualizácie a posolstva prezentácie sa tím Data Detectives stal víťazom v kategórii Data Analysis.

Výsledky súťaže boli vyhlásené na konferencii SAS Innovate 2024, ktorá sa uskutočnila v dňoch 16. - 19. apríla 2024 v Las Vegas.

Víťazi, okrem hodnotných cien, získali cenný elektronický odznak

 odznak

 

Ďakujeme Mgr. Kataríne Krausovej, manažérke SAS akademického programu, za povzbudenie a motivovanie pedagógov Katedry štatistiky FHI EU v Bratislave a študentov študijného programu Data science v ekonómii k prihláseniu sa do súťaže.

Tímu Data Detectives a jeho mentorke gratulujeme k vynikajúcemu výsledku, prajeme veľa ďalších profesijných úspechov a ďakujeme za skvelú reprezentáciu Fakulty hospodárskej informatiky a Ekonomickej univerzity v Bratislave.

https://www.sas.com/en_us/events/23q3/curiosity-cup.html

Prezentácia študentov