Katedra štatistiky v spolupráci s IAB Slovakia a SAS už štvrtý rok vzdeláva študentov 5. ročníka v rámci projektu IAB Univerzita, ktorého cieľom je šíriť „rozumy“ o digitálnom marketingu už medzi študentmi, posunúť im informácie o práci v digitále a možnostiach ďalšieho profesionálneho vzdelávania. To všetko v rámci predmetu Analýza dát v digitálnom marketingu.

Študenti si v minulosti obsah predmetu aj prístup odborníkov z praxe veľmi pochvaľovali. Na prednáškach sa oboznamujú so základmi z rôznych oblastí digitálneho marketingu a na cvičeniach prepájajú tieto informácie s už známymi štatistickými metódami a aplikujú ich na príklady z marketingovej praxe s využitím softvéru SAS. Za všetky komentáre od študentov z minulosti vyberáme:

Richard o prednáške Ondreja Macháčka o marketingu na sociálnych sieťach: „Skvelá prednáška, páčilo sa mi, že po teórii sme hneď vhupli aj priamo do browseru a videli ako to vyzerá a funguje. Vidím veľký rozdiel medzi užívateľom-amatérom a tým, keď je nejaká kampaň už profi spracovaná, čo bol napr. tento prípad.“

Patrícia zhodnotila prednášku Mobile marketing Jozefa Šajdíka a praktické cvičenie, ktoré vedie Ondrej Dúžik: „Za mňa super prednáška od začiatku do konca. Všetko bolo úplne zrozumiteľné a ľahko vysvetlené. Aj keď bola prednáška dlhšia vôbec mi to nevadilo pretože ten čas ubehol strašne rýchlo keďže to bolo zaujímavé. K cvičeniu by som chcela povedať, že bolo fajn si zopakovať praktické úlohy v SASe. Za mňa super prednáška aj cvičenie. Za tento semester najzaujímavejší predmet.“

Po záverečnom teste môžu študenti získať certifikát od združenia IAB Slovakia, a zároveň z praktickej časti semestra certifikát od spoločnosti SAS. Držíme palce 😊.

Sme hrdí na absolventov uplynulých 3 ročníkov.

euba certifikaty 2022 2

img 3337 2

iab univerzita studenti 2019

iab univerzita studenti 2020

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.