Štatistické metódy v marketingu (predmet KŠ) je ukážkou prepojenia školy s praxou.
Už druhý rok sa tešíme zo spolupráce Katedry štatistiky, IAB Slovakia a SAS Slovakia pri projekte "IAB Univerzita".

Na prednáškach študenti získajú vedomosti z bohatej bázy tém digitálneho marketingu od najpovolanejších odborníkov z praxe. Štruktúra a obsah prednášok je pripravená v spolupráci so združením pre internetovú reklamu IAB Slovakia. Teoretická časť kurzu končí testom, pričom tí najlepší študenti (s hodnotením 75% a viac) získajú Certifikát základov online marketingu, ktorý je vynikajúcim štartovacím balíčkom do životopisu pre kariéru v oblasti marketingu a prípravou pre ďalšie vzdelávanie v oblasti marketingu. Obsah kurzu zodpovedá najmodernejším trendom a je obohatený o najaktuálnejšie údaje z trhu internetovej reklamy na Slovensku.

Lektori z praxe a certifikovaní DIMAQ tréneri budú odovzdávať svoje bohaté skúsenosti z praxe nádejným budúcim marketérom. So študentami budú počas prednášok v úzkom kontakte – môžu tiež spolupracovať na semestrálnych projektoch, bakalárskych alebo diplomových prácach a pod. ako externí konzultanti. Pre odborníkov z praxe je to skvelá príležitosť nájsť medzi najšikovnejšími študentami svojich budúcich kolegov.

Na cvičeniach sa študenti zoznámia so základnými štatistickými balíkmi SAS®. (Base, Enterprise Guide) ale aj SAS VIYA. Po zoznámení sa s prostredím SAS sa študenti stretnú s najvyužívanejšími technikami data-miningu v oblasti marketingu, ako sú: deskriptívna analýza, testy hypotéz, analýza závislostí, zhluková analýza, regresná a korelačná analýza, diskriminačná analýza, a iné. Po úspešnom absolvovaní predmetu získajú najlepší študenti Certifikát základov štatistických metód v marketingu v softvéri SAS, ktorý bude deklarovať pre budúcich zamestnávateľov ich pripravenosť.

Pilotného ročníka IAB Univerzity sa zúčastnilo v minulom roku 24 študentov. Tí najúspešnejší získali aj certifikát, ktorý je ich vstupenkou pre kariéru v oblasti marketingu. Tešíme sa, že sa s ním radi pochvália, či už doma, v práci, no dokonca i na plavárni 😊.

iab univerzita studenti 2019

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.