Milé kolegyne a kolegovia,

Oddelenie medzinárodnej mobility vyhlasuje výzvu pre pedagogických a nepedagogických zamestnancov na mobilitu Erasmus+ na akad. rok 2023/2024 v rámci 1. kola prihlasovania. 

Mobilitu je možné absolvovať v období od 1. októbra 2023 do 31. januára 2024 s dĺžkou trvania od minimálne 2 dní do maximálne 7 dní / 1 mobilitu. 

Termín prihlasovania pre uchádzačov je do 29. septembra 2023. Všetku dokumentáciu treba do tohto dátumu odovzdať vytlačenú a podpísanú prodekanke pre rozvoj, medzinárodné vzťahy a vzťahy s verejnosťou FHI EU v Bratislave. 

Povinnou súčasťou prihlášky k výberovému konaniu je životopis a motivačný list v anglickom jazyku (v slovenskom jazyku v prípade mobilít do Českej republiky). Uchádzač je zároveň povinný uviesť v motivačnom liste súvislosť danej mobility s jeho odborným zameraním na EU v Bratislave, ako aj predbežný program mobility s výberom prijímajúcej inštitúcie/podniku. Je vysoko odporúčané, aby prijímajúca inštitúcia bola jednou z Erasmus+ partnerských inštitúcií EU v Bratislave, prípadne môže ísť o inštitúciu (podnik/firmu), ktorej zameranie priamo súvisí s odborným profilom účastníka.

Prijímajúcu inštitúciu bude možné zmeniť len na základe žiadosti adresovanej prorektorovi pre medzinárodné vzťahy. V žiadosti účastník uvedie relevantné dôvody, prečo bolo potrebné zmeniť prijímajúcu inštitúciu.

V záujme dodržania hlavných princípov programu Erasmus+ je na mobilitu možné vycestovať len 1 deň pred mobilitou, pričom prerušenie mobility (ak je to relevantné) je možné uskutočniť len po ukončení mobility. V prípade nedodržania daných podmienok bude táto skutočnosť považovaná za porušenie pravidiel programu Erasmus+ a vzniknuté náklady si bude musieť účastník znášať sám.

Uchádzači, ktorí budú vybraní na mobilitu za účelom výučby alebo školenia sú zároveň povinní zúčastniť sa diseminačného stretnutia na EU v Bratislave po absolvovaní mobility, a to na základe pokynov príslušnej fakulty.

Všetci záujemcovia, ktorí sa budú uchádzať o mobilitu, si musia vyplniť a vytlačiť Prihlášku na zamestnaneckú/učiteľskú mobilitu, ktorá je prístupná na internetovej stránke EU v  Bratislave:  https://euba.sk/medzinarodne-vztahy/odchadzajuci-zamestnanci/erasmus-v-eu#dokumenty-a-formulare. Prihlášku, životopis a motivačný list, prípadne ďalšie relevantné podklady treba vytlačiť, podpísať a odovzdať prodekanke pre rozvoj, medzinárodné vzťahy a vzťahy s verejnosťou. 

Pozor!!! Systém studyabroad je od 1.9.2023 nefunkčný!!!

 

 

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.