Dňa 26. septembra 2023 bolo na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave podpísané Memorandum o spolupráci medzi EU v Bratislave, Slovenskou komorou daňových poradcov (SKDP) a Slovenskou komorou audítorov (SKAU). 

Cieľom tohto memoranda je prehĺbiť vzájomnú spoluprácu pri tvorbe spoločných stanovísk, postupov, materiálov, legislatívnych návrhov, podkladov pre diskusiu s orgánmi verejnej moci a vzdelávaní v oblasti daní a účtovníctva.

Na podpise memoranda sa zúčastnili rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD., prezidentka SKDP JUDr. Ing. Miriam Galandová, PhD. LL.M., FCCA, FCIArb, prezident SKDP viceprezident SKDP Mag.rer.soc.oec.et Mgr. Branislav Kováč, PhD., prezident SKAU Ing. Milan Mozolák, vedúci Katedry účtovníctva a audítorstva FHI EU v Bratislave prof. Ing. Miloš Tumpach, PhD., prodekanka pre rozvoj, medzinárodné vzťahy a vzťahy s verejnosťou doc. Ing. Miriama Blahušiaková, PhD., ako aj ďalší predstavitelia uvedených inštitúcií.

S cieľom prispieť k lepšiemu spracovaniu odborných tém v daňovej a účtovnej oblasti, podpory šírenia povedomia odborníkov a verejnosti o týchto témach, ako aj s cieľom viesť s orgánmi verejnej moci, odbornou alebo laickou verejnosťou diskusiu došlo podpisom tohto memoranda k vytvoreniu pracovnej skupiny s názvom Národná účtovná rada, ktorá bude prispievať k lepšiemu a prehľadnejšiemu legislatívnemu prostrediu na základe praktických a odborných poznatkov.