Dňa 23. 4. 2024 sa v spolupráci Fakulty hospodárskej informatiky a česko-slovenského profesijného združenia Komora projektových manažérov (KPM) konalo stretnutie určené najmä pre študentov 2. stupňa štúdia, študijného programu  Informačný manažment.

Okrem chutných raňajok, ktoré čakali na študentov, boli veľkým lákadlom aj pozvaní hostia. Témou stretnutia bolo zdieľanie skúseností s implementovaním nového cloudového riešenia ERP systému SAP v spoločnosti DPD.

Stretnutie otvoril pán dekan FHI, prof. Mgr. Erik Šoltés, PhD., ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol a podporil myšlienku šírenia dobrej praxe prostredníctvom návštev zástupcov odbornej verejnosti a firiem na pôde Ekonomickej univerzity.

Následne, krátkym príhovorom, predstavil združenie Komora projektových manažérov jeho viceprezident pre Slovensko, pán Boris Zovčák, ktorý priblížil študentom poslanie združenia a predstavil aktivity, ktoré realizuje združenie.

Potom už nasledovala spoločná prezentácia pozvaných hostí, ktorými boli:

  • Ján Sidor, projektový manažér DPD
  • Pavel Kořenek, viceprezident združenia KPM
  • Radim Trávniček, architekt riešení SAP
  • Tatiana Zečevič, podpora projektového manažéra EEA group

Študentom pozvaní hostia priblížili priebeh projektu, čo sa im viac či menej podarilo, aké ponaučenia si z toho zobrali, a aký mal celý projekt dopad na DPD. Zaujímavou súčasťou prezentácie, a aj následnej diskusie boli odporúčania hostí študentom, prečo sa vydať na cestu projektového manažéra a čo je dôležité pre túto profesiu.

Výsledkom 3-hodinového stretnutia bolo veľa pozitívnych ohlasov od študentov, ktoré v závere môžeme vyjadriť citovaním jedného zo zúčastnených: „Na podujatí ma najviac zaujalo to, ako spolu fungujú a komunikujú v praxi zákazník a dodávateľ. Tak isto ma zaujali rady, ktoré v budúcnosti môžem využiť nie len na pozícií projektového manažéra, ale aj na inej pozícií v oblasti IT.