Morálne oceňovanie v rezorte školstva je najvyšším stupňom uznania a ocenenia, ktoré sa traduje od roku 1997. Ocenenie medailou sv. Gorazda je pomenované po prvom známom učencovi v našej národnej histórii. Cena sv. Gorazda vyjadruje uznanie za výnimočné pedagogické úsilie, talent, nasadenie či vernosť učiteľskej profesii, ako aj za prácu v prospech školstva a výchovy. Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže udeľuje toto morálne ocenenie na základe internej smernice rezortu školstva, ktorá upravuje predkladanie i posudzovanie návrhov komisiou pre morálne oceňovanie.

Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky Tomáš Drucker udelil a dňa 7. júna 2024 slávnostne odovzdal Bronzovú medailu Sv. Gorazda našej kolegyni prof. Ing. Anne Šlosárovej, PhD. za mimoriadny prínos pre vysoké školstvo v Slovenskej republike v oblasti účtovníctva a audítorstva.

Pani profesorka sa počas viac ako štyridsaťročného pôsobenia na Fakulte hospodárskej informatiky EU v Bratislave svojou pedagogickou prácou a nasadením stala vzorom a prirodzenou autoritou pre študentov i kolegov. Svojou erudovanosťou, pedagogickým majstrovstvom, praktickými skúsenosťami a profesionálnym, no zároveň ústretovým a ľudským prístupom prispela vo veľmi významnej miere k výchove domácich a zahraničných vedeckých pracovníkov, odborných účtovníkov a audítorov, pričom v tejto oblasti dosahovala mimoriadne výsledky. Po roku 1993 sa aktívne zapojila v spolupráci s Ministerstvom financií SR do procesu tvorby novej legislatívy z oblasti účtovníctva v súvislosti s reformou účtovníctva na Slovensku. Jej pedagogická a lektorská činnosť, ako aj vedecko-výskumná činnosť predurčili prof. Šlosárovú mať nezastupiteľné miesto v histórii nášho vysokého školstva, ale aj v rozvoji účtovníctva na Slovensku.

Pani profesorke k tomuto oceneniu jej celoživotnej práce, za veľký pedagogický a vedecký prínos pre vysoké školstvo v oblasti účtovníctva a audítorstva, zo srdca blahoželáme!

Celý záznam večera si môžete pozrieť online: https://www.youtube.com/watch?v=8bYz8Yaqj-M 

Fotografie: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, archív prof. Šlosárovej

Zdroj: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky