Keď sadáme do auta, ideme k lekárovi, investujeme peniaze... vo všetkých situáciách hľadaj aktuára. Aktuári nás "sprevádzajú" každý deň.

 

Pri všetkých poisteniach (komerčných, investičných, zdravotných, životných i neživotných), pri odhade rizík, pri finančných tokoch a investovaní, pri preprave tovaru, pri stavbách... Rola aktuára je veru nenahraditeľná a skrytá aj na miestach, kde by sme ju veru vôbec neočakávali. 

O tom, čo všetko vie zanalyzovať, ochrániť, oceniť, pripraviť sa môžete dočítať v článku https://tlacovespravy.sme.sk/ts/22779166/su-nenahraditelni-pre-celu-spolocnost-cim-sa-zaoberaju-aktuari.html

A ak sa oči rozžiarili, pretože cítite, že vaše schopnosti a zručnosti by boli vhodné na prácu aktuára - nech sa páči, stránka venovaná nielen profesii aktuára ale najmä možnostiam štúdia a uplatnenia www.aktuarstvo.sk.

A prečo sa toľko venujeme aktuárom? Pretože naša fakulta má študijný program na 2. stupni, ktorý je jedinečný, vytvorený v spolupráci s odborníkmi z praxe (najmä zahraničnými štandardmi a potrebami). Takže, možno je tá správna chvíľa otestovať si svoje zručnosti a schopnosti https://aktuarstvo.sk/kviz/ a podaať si prihlášku ku nám.