Dňa 8.3.2024 prebehla na pôde Ekonomickej univerzity séria prednášok Analytika očami profesionálov. Organizátorom podujatia bola Katedra štatistiky, Fakulty hospodárskej informatiky spolu so Slovenskou štatistickou a demografickou spoločnosťou, pričom samotné podujatie bolo určené predovšetkým pre študentov Data science v ekonómii ako aj Informačný managment na druhom stupni štúdia. Išlo o dve veľmi zaujímavé témy z praktického hľadiska, ktoré priblížili študentom konkrétne využitie kvantitatívnych metód v praxi analytikov.

Prvú tému:  Je umelá inteligencia použiteľná v jadrových elektrárňach?
odprezentoval Peter Kertys, vedúci oddelenia Data Science  v Slovenských elektrárňach

a druhú tému: Ako začať s analytikou ... ,
predstavil  Jakub Dudík, vedúci marketingového oddelenia v MTBIKER.

Obe témy sa stretli s pozitívnym ohlasom, o čom svedčili položené otázky študentov v závere oboch prednášok a potlesk. Išlo o vydarené podujatie, ktoré ukázalo predovšetkým našim študentom, že použitie kvantitatívnych metód v praxi je veľmi žiadúce a uplatniteľné v akýchkoľvek sférach praktického života.

img 20240308 wa0009

img 20240308 wa0012

img 20240308 wa0015

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.