Nestáva sa tak často, aby sme mali šťastie a mohli začínať semester s prednáškou jednej z najvýznamnejších osôb v oblasti účtovníctva a audítorstva, a to nielen na Slovensku.

Tento rok bol však výnimkou a v pondelok 23. septembra 2024 zavítala na pôdu Ekonomickej univerzity v Bratislave Ing. Katarína Kaszásová, CA, CIA, FCCA, členka Európskeho dvora audítorov.

Ing. Kaszásová pôsobila postupne ako generálna riaditeľka Sekcie štátneho výkazníctva na Ministerstve financií Slovenskej republiky, členka správnej rady právnej rady Európskej investičnej banky, predsedníčka Výboru pre audit Európskeho stabilizačného mechanizmu a generálna riaditeľka Úradu pre dohľad nad výkonom auditu SR. 

Popri tom získala v roku 2021 ocenenie Manažérka roka. V roku 2023 bola vládou SR nominovaná za členku Európskeho dvora audítorov.

Sme poctení a veľmi si vážime, že na úvod akademického roka prišla Ing. Kaszásová medzi našich študentov so zaujímavou a obohacujúcou prednáškou, a to o to viac, že je absolventkou našej fakulty.